9. 2. 2013

Pfeffer steak

Mnoho ľudí máva občas chuť na poriadne mäso. My, čo máme reflux, si môžeme dovoliť iba chudé kúsky. Najradšej používam teľacie mäso (ak sa dá zohnať), to je chudé, chutné a za svoj krátky život pravdepodobne nestihlo byť nadopované antibiotikami, či hormónmi. Taktiež si rada doprajem trochu štiplavosti. Paprika robí refluxu veľmi zle, ale moja skúsenosť je, že čerstvo namleté korenie (či už čierne alebo farebné) v nie veľkom množstve je v poriadku. Super je, že tento recept neobsahuje žiaden lepok, mliečne zložky ani sóju. A je jednoduchý.

Ingrediencie

  • 400 g teľacieho stehna
  • 1 menší varený zemiak (najjednoduchšie je, ak si ako prílohu spravíte rovno varené zemiaky)
  • 1 hovädzí bujón
  • olivový olej, soľ, čerstvo namleté čierne alebo farebné korenie, 150 ml vody

Postup

Nakrájajte mäso na steaky a trochu naklepte (nie ako rezeň, len na uvoľnenie mäsa). Na panvicu nalejte olivový olej a 4 min opražte mäso z každej strany. Ako ho začnete pražiť, hneď ho posoľte a okoreňte tak, aby tam bolo dosť korenia a zároveň nespravilo zle refluxu.

V menšom pekáči si rozmiešajte bujón s vriacou vodou. Na pekáč položte mäso a podlejte aj olejom z panvice. Pečte v rúre asi 30 minút na 190°C. Keď je mäso hotové, vyberte ho a zahustite omáčku rozmačkaným zemiakom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára