13. 1. 2013

Mrkvovo-zázvorový guláš

Mrkvovo-zázvorový guláš patrí k jedlám, ktoré môžem jesť aj pri prísnej antirefluxnej diéte. Mrkva znižuje kyselinu, zázvor je protizápalový a varené zemiaky sú neutrálne. Vo veľa jedlách som sa naučila, že paradajková šťava sa dá nahrádzať mrkvovou (aj v tomto recepte je lepšie použiť mrkvovú šťavu ako samotnú mrkvu) a zázvor dodáva pikantnú chuť, takže s trochou predstavivosti ním viete nahradiť papriku.

Ingrediencie

  • 200g bravčového stehna
  • 1 väčší zemiak
  • 2 mrkvy alebo 250ml mrkvovej šťavy
  • kúsok zázvoru
  • soľ, mleté korenie, rasca, olej

Postup

Nakrájajte mäso a zemiaky na kocky, mrkvu na tenké krúžky. Mäso zľahka opražte na troche oleja, osoľte, okorente, orascujte. Pridajte zemiaky, mrkvu, nastrúhaný zázvor a premiešajte. Zalejte trochou vody alebo mrkvovej šťavy, prikryte pokrievkou a varte do mäkka. Vodu prilievajte tak, aby sa vám páčila gulášová konzistencia.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára